Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

5 Fun Ways To Learn A Language No-One Ever Told You

We’ve posted some serious blogs about learning a new language or improving your grasp of a language for business purposes. But language is not all hard work, it can also be fun. Which is why, for this article, we spoke to a few of our trainers for some fun AND effective tips on how to improve your language use …

Lees meer

Het verhaal van Leonel uit Ecuador

Dit is het verhaal van Leonel. Hij groeide op in Manabí, aan de kust van Ecuador en staat bij zijn familie bekend als Leo. Zijn zus Beatriz, de tweede van drie kinderen, maakte deel uit van het sponsorprogramma van Plan International, waardoor hij in contact kwam met de organisatie.

Lees meer

Onnodig stampwerk.

‘Ik heb de hele imparfait (onvoltooid verleden tijd) uit m’n hoofd geleerd!’, zegt Axel triomfantelijk als hij binnenstapt. ‘Dat is dan zonde van je tijd’ antwoord ik meteen. Hij kijkt mij onthutst aan …

Lees meer

De snelheid waarmee je een vreemde taal leert

Regelmatig verbazen cursisten zich erover hoe tijdsintensief het is om een vreemde taal onder de knie te krijgen. Is dit besef echter eenmaal doorgedrongen, dan maakt deze verbazing al snel plaats voor het enthousiasme om erin te slagen een woordenschat te veroveren en structuren te begrijpen.

Lees meer

Nederlands voor de gezondheidszorg

Door krapte op de arbeidsmarkt binnen de Nederlandse gezondheidszorg krijgt u bij de werving en selectie van gekwalificeerd personeel steeds vaker te maken met anderstalige kandidaten. Wellicht bent u zelf als anderstalige werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg? Een taalbarrière kan het succesvol functioneren en integreren in een nieuwe werkomgeving in de weg staan.

Lees meer

Cultural Misunderstandings

Separating culture from language is a bit like trying separate ice from water … they blend into each other in so many unpredictable ways that it is next to impossible.

Lees meer

Who am I talking to?

How thinking clearly about WHO you are writing to or for should influence everything about your writing and heighten its effectiveness.

Lees meer

Wereldmeisjesdag

Het is hoog tijd dat meisjes wereldwijd zich – net als jongens – kunnen ontwikkelen, vrij van geweld en met respect. Dat ze worden gehoord én van zich laten horen. Want échte verandering voor meisjes en jonge vrouwen komt pas als zij net zo gewaardeerd en gerespecteerd worden als jongens en dezelfde kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Als ze zeggenschap krijgen over hun eigen lijf en leven. En kunnen beslissen over hun toekomst en de wereld om hen heen.

Lees meer