Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

Woorden die ergens naar klinken

Wie een tweede taal leert moet de woorden domweg uit het hoofd leren. Het is maar toevallig dat Nederlanders een eend ‘eend’ noemen en niet ‘canard’. Als dat niet zo was zouden alle talen wel hetzelfde klinken. Maar sommige woorden klinken wel ergens naar. Het woord ‘kwak’ lijkt op het gekwaak van een eend – al zeggen Deense eenden ‘rap’ en Roemeense eenden ‘mak’.

Lees meer

Training Schriftelijke Communicatie

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Lees meer

5 Fun Ways To Learn A Language No-One Ever Told You

We’ve posted some serious blogs about learning a new language or improving your grasp of a language for business purposes. But language is not all hard work, it can also be fun. Which is why, for this article, we spoke to a few of our trainers for some fun AND effective tips on how to improve your language use …

Lees meer

Het verhaal van Leonel uit Ecuador

Dit is het verhaal van Leonel. Hij groeide op in Manabí, aan de kust van Ecuador en staat bij zijn familie bekend als Leo. Zijn zus Beatriz, de tweede van drie kinderen, maakte deel uit van het sponsorprogramma van Plan International, waardoor hij in contact kwam met de organisatie.

Lees meer

Onnodig stampwerk.

‘Ik heb de hele imparfait (onvoltooid verleden tijd) uit m’n hoofd geleerd!’, zegt Axel triomfantelijk als hij binnenstapt. ‘Dat is dan zonde van je tijd’ antwoord ik meteen. Hij kijkt mij onthutst aan …

Lees meer