Blog

De snelheid waarmee je een vreemde taal leert

Regelmatig verbazen cursisten zich erover hoe tijdsintensief het is om een vreemde taal onder de knie te krijgen. Is dit besef echter eenmaal doorgedrongen, dan maakt deze verbazing al snel plaats voor het enthousiasme om erin te slagen een woordenschat te veroveren en structuren te begrijpen.

Read more

Nederlands voor de gezondheidszorg

Door krapte op de arbeidsmarkt binnen de Nederlandse gezondheidszorg krijgt u bij de werving en selectie van gekwalificeerd personeel steeds vaker te maken met anderstalige kandidaten. Wellicht bent u zelf als anderstalige werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg? Een taalbarrière kan het succesvol functioneren en integreren in een nieuwe werkomgeving in de weg staan.

Read more

Cultural Misunderstandings

Separating culture from language is a bit like trying separate ice from water … they blend into each other in so many unpredictable ways that it is next to impossible.

Read more

Who am I talking to?

How thinking clearly about WHO you are writing to or for should influence everything about your writing and heighten its effectiveness.

Read more

Wereldmeisjesdag

Het is hoog tijd dat meisjes wereldwijd zich – net als jongens – kunnen ontwikkelen, vrij van geweld en met respect. Dat ze worden gehoord én van zich laten horen. Want échte verandering voor meisjes en jonge vrouwen komt pas als zij net zo gewaardeerd en gerespecteerd worden als jongens en dezelfde kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Als ze zeggenschap krijgen over hun eigen lijf en leven. En kunnen beslissen over hun toekomst en de wereld om hen heen.

Read more

Het volgen van een taaltraining – tweerichtingsverkeer of niet?

Een paar weken geleden vroeg een collega trainer of ik een stukje voor de blog van Taleninstituut Nederland wilde schrijven. Leuk! Maar wat is een passend onderwerp om over te schrijven? Dit zette mij aan het denken…. Trainers helpen cursisten om een taal te leren, maar wat leren trainers eigenlijk van de cursisten?

Read more

Wonen en werken in een nieuw land, hoe wordt dit een succes?

Cursisten hebben vaak een goede reden om een taaltraining te volgen. Soms zijn het Nederlanders die op het punt staan om voor hun baan naar het buitenland te vertrekken. Soms zijn het expats die voor hun werk naar Nederland zijn gekomen en de taal willen leren.

Read more

Taaltrainingen voor Salesmanagers

U bent als accountmanager of salesmanager verantwoordelijk voor de verkoop van uw producten of diensten in het buitenland. U beheerst de onderhandelingstaal al redelijk goed en weet wat u wilt aanbieden en verkopen.

Read more