Blog

Do you want to be kept up to date with developments in international business and our business language training? We publish articles every month about current developments in language training. If you follow us on LinkedIn or Facebook you will be automatically updated when new articles are posted.

Nederlands voor de gezondheidszorg

Door krapte op de arbeidsmarkt binnen de Nederlandse gezondheidszorg krijgt u bij de werving en selectie van gekwalificeerd personeel steeds vaker te maken met anderstalige kandidaten. Wellicht bent u zelf als anderstalige werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg? Een taalbarrière kan het succesvol functioneren en integreren in een nieuwe werkomgeving in de weg staan.

Read more

Hoe je voor spelfouten zorgt

Jaren geleden had ik rijles. Met zinnen als ‘koppeling klaar, schakel maar’ en ‘bij een x, mag je niks’ probeerde de instructeur mij te behoeden voor steeds terugkerende vergissingen. Deze credo’s bleven goed hangen. Immers, jaren later lepel ik ze nog zo op.

Read more

Taaltrainigen op afstand

Onze taaltrainingen op afstand zijn geschikt voor individuele cursisten en kleine groepen collega’s met hetzelfde instapniveau. Perfect voor deelnemers die het gemak van een training vanuit huis zoeken, vaak onderweg zijn voor werk of vanuit verschillende locaties actief zijn.

Read more

Taaltrainingen voor Salesmanagers

U bent als accountmanager of salesmanager verantwoordelijk voor de verkoop van uw producten of diensten in het buitenland. U beheerst de onderhandelingstaal al redelijk goed en weet wat u wilt aanbieden en verkopen.

Read more

Business English: It’s In The Small Things.

English: Technically, its not such a complicated language, when compared to Russian, Chinese or even German. In fact, it is so flexible that, even if you can barely string correct sentences together, you can still make yourself understood. Why is it then that so many people seem to struggle?

Read more

LENTE – met de seizoenen je tekst door

Een tekst zó schrijven, zodat de lezer ‘m snel leest? Een prettig geschreven tekst trekt de aandacht en de lezer heeft ook nog eens meer zin om deze te lezen. Maar hoe maak je jouw tekst nu wat leesbaarder? Het komende jaar krijg je elk seizoen een aantal tips om je tekst eenvoudig wat beter, aangenamer en pakkender te formuleren. Vandaag de lentetips …

Read more

Piramidaal?!

Het overkomt me vaker: ik ga op vakantie met een camper en ik zie opeens overal campers. Ik koop een rode jas en wat zie ik? Het wemelt van de rode jassen. Een vriendin vertelt me dat ze zwanger is en prompt zie ik overal zwangeren. Het fenomeen heeft volgens mij zelfs een naam in de psychologie.

Read more

Engels voor Managers

U beheerst de Engelse taal al redelijk goed maar u wilt uw presentatie op de buitenlandse markt verbeteren of u wilt uw kennis van het zakelijk Engels opfrissen en toespitsen op uw vakgebied. Speciaal voor u hebben we de compacte training “Engels voor Managers” ontwikkeld.

Read more