Blog

Do you want to be kept up to date with developments in international business and our business language training? We publish articles every month about current developments in language training. If you follow us on LinkedIn or Facebook you will be automatically updated when new articles are posted.

Taaltrainingen voor Salesmanagers

U bent als accountmanager of salesmanager verantwoordelijk voor de verkoop van uw producten of diensten in het buitenland. U beheerst de onderhandelingstaal al redelijk goed en weet wat u wilt aanbieden en verkopen.

Read more

Business English: It’s In The Small Things.

English: Technically, its not such a complicated language, when compared to Russian, Chinese or even German. In fact, it is so flexible that, even if you can barely string correct sentences together, you can still make yourself understood. Why is it then that so many people seem to struggle?

Read more

LENTE – met de seizoenen je tekst door

Een tekst zó schrijven, zodat de lezer ‘m snel leest? Een prettig geschreven tekst trekt de aandacht en de lezer heeft ook nog eens meer zin om deze te lezen. Maar hoe maak je jouw tekst nu wat leesbaarder? Het komende jaar krijg je elk seizoen een aantal tips om je tekst eenvoudig wat beter, aangenamer en pakkender te formuleren. Vandaag de lentetips …

Read more

Piramidaal?!

Het overkomt me vaker: ik ga op vakantie met een camper en ik zie opeens overal campers. Ik koop een rode jas en wat zie ik? Het wemelt van de rode jassen. Een vriendin vertelt me dat ze zwanger is en prompt zie ik overal zwangeren. Het fenomeen heeft volgens mij zelfs een naam in de psychologie.

Read more

Engels voor Managers

U beheerst de Engelse taal al redelijk goed maar u wilt uw presentatie op de buitenlandse markt verbeteren of u wilt uw kennis van het zakelijk Engels opfrissen en toespitsen op uw vakgebied. Speciaal voor u hebben we de compacte training “Engels voor Managers” ontwikkeld.

Read more

Training Schriftelijke Communicatie

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Read more

Taalvoutjes

We maken allemaal taalfoutjes, al is het maar door het hoge spreektempo of door ingesleten gewoontes die we van elkaar hebben overgenomen. Denk maar eens aan het veelgebruikte “Ten alle tijden”(1); een veel gebruikt en gekopieerd cliché, maar helaas incorrect.

Read more

Vertaalblunders

Gelukkig zijn niet alle vertaalblunders zijn zo overduidelijk als hierboven. Vorige week ontving ik namelijk een bericht in het Nederlands waarvan ik ieder woord begreep, maar wat toch on-Nederlands was. Het taalgebruik leek meer op een Franse manier van schrijven …

Read more