Blog

Do you want to be kept up to date with developments in international business and our business language training? We publish articles every month about current developments in language training. If you follow us on LinkedIn or Facebook you will be automatically updated when new articles are posted.

Training Schriftelijke Communicatie

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Read more

De ene cursist is de andere niet …

Dit zijn de kleedkamers voor de artiesten’, zegt de cursist. Samen lopen we door de schouwburg. De cursist is afkomstig uit Zuid-Europa en sinds een aantal maanden werkzaam als directeur van deze Nederlandse schouwburg. Om intern beter te communiceren met zijn collega’s volgt hij een Nederlandse training.

Read more

Taalcursussen voor de Logistieke Sector

De Nederlandse logistieke sector heeft een belangrijke positie verworven in Europa. Om onderscheidend te blijven, is het noodzakelijk dat medewerkers in deze sector optimaal zaken kunnen doen met internationale handelspartners.

Read more

Over jezelf praten

Tijdens een eerste date is het niet aan te raden: veel over jezelf praten. Over marathons of een stenenverzameling praat je al gauw te lang door. Maar bij het leren van een tweede taal mag het. Sterker nog, volgens de Canadese onderwijsexpert Paula Kristmanson is over jezelf praten goed voor de motivatie. En motivatie is belangrijk voor het succesvol leren van een tweede taal.

Read more

Welke winst?

“Nou…,” zei de man, halverwege de vijftig en licht kalend, hij keek me aan en vervolgde, “… ik heb de cursus erg nuttig en leuk gevonden. En weet je waarom? Ik bespaar nu heel veel tijd!”

Read more

Engels voor Managers

U beheerst de Engelse taal al redelijk goed maar u wilt uw presentatie op de buitenlandse markt verbeteren of u wilt uw kennis van het zakelijk Engels opfrissen en toespitsen op uw vakgebied. Speciaal voor u hebben we de compacte training “Engels voor Managers” ontwikkeld.

Read more

Queer & Pride Amsterdam 2023

Queer Amsterdam en Stichting Pride Amsterdam organiseren dit jaar samen het nieuwe evenement Queer & Pride Amsterdam. Het evenement duurt van 22 juli tot en met 6 augustus 2023. Beide organisaties nemen een deel van het programma voor hun rekening.

Read more

Een taal leren of verwerven?

In trainingen raken sommige cursisten in een lichte staat van paniek zodra ze enkele woorden niet begrijpen in een tekst of gesprek. Vaak zijn dit de mensen die zich graag aan de regels vastklampen en een perfectionisme nastreven.

Read more

Tips en tricks voor een bliksemstart als expat

Een verhuizing is per definitie spannend, zeker als je in een ander land gaat wonen. En al helemáál als je in een land met een andere cultuur gaat wonen – zoals expats dat doen. Naast het gewone sjouw- en regelwerk krijg je als expat te maken met een boel obstakels.

Read more