Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

Succes | taaltrainingen Schriftelijke Communicatie

Business consultant Eva volgt een training Schriftelijke Communicatie. Ze wil helder, bondig en correct zijn in haar rapportages naar klanten en partners van het softwarebedrijf waar ze werkt. Tijdens een trainingssessie vertelt zij over haar presentatie van afgelopen week, waarin Customer Success een belangrijke rol speelde. Klantsucces dus, maar wat houdt deze term eigenlijk in binnen haar werkveld?

Lees meer

Nederlands voor de gezondheidszorg

Door krapte op de arbeidsmarkt binnen de Nederlandse gezondheidszorg krijgt u bij de werving en selectie van gekwalificeerd personeel steeds vaker te maken met anderstalige kandidaten. Wellicht bent u zelf als anderstalige werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg? Een taalbarrière kan het succesvol functioneren en integreren in een nieuwe werkomgeving in de weg staan.

Lees meer

Presentation Skills Training

A good example of how Business Language training differs from just learning a new language is presentation skills. At the TalenInstituut, we aim to equip our clients with more than just language skills. We aim to also add to and/or reinforce the skills they need with language to perform particular tasks.

Lees meer

How much is too much?

It is almost impossible to separate a language from the culture that created it. This means that sometimes

Lees meer

Training Schriftelijke Communicatie

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Lees meer

De ene cursist is de andere niet …

Dit zijn de kleedkamers voor de artiesten’, zegt de cursist. Samen lopen we door de schouwburg. De cursist is afkomstig uit Zuid-Europa en sinds een aantal maanden werkzaam als directeur van deze Nederlandse schouwburg. Om intern beter te communiceren met zijn collega’s volgt hij een Nederlandse training.

Lees meer

Taalcursussen voor de Logistieke Sector

De Nederlandse logistieke sector heeft een belangrijke positie verworven in Europa. Om onderscheidend te blijven, is het noodzakelijk dat medewerkers in deze sector optimaal zaken kunnen doen met internationale handelspartners.

Lees meer