Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

Training Schriftelijke Communicatie

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Lees meer

Taalvoutjes

We maken allemaal taalfoutjes, al is het maar door het hoge spreektempo of door ingesleten gewoontes die we van elkaar hebben overgenomen. Denk maar eens aan het veelgebruikte “Ten alle tijden”(1); een veel gebruikt en gekopieerd cliché, maar helaas incorrect.

Lees meer

Vertaalblunders

Gelukkig zijn niet alle vertaalblunders zijn zo overduidelijk als hierboven. Vorige week ontving ik namelijk een bericht in het Nederlands waarvan ik ieder woord begreep, maar wat toch on-Nederlands was. Het taalgebruik leek meer op een Franse manier van schrijven …

Lees meer

Effectieve internationale communicatie

We communiceren elke dag wat af met zijn allen. Een gesprek tijdens het eten, een mail aan een collega, het bekende vakantieplannenpraatje in de kappersstoel en ga zo maar door. Klinkt eenvoudig, maar goed communiceren is zo makkelijk nog niet. Zeker niet als je gesprekspartner iemand uit een ander land – of zelfs een andere cultuur – is. In dit blog gaan we dieper in op de grootste uitdagingen om effectieve communicatie makkelijker te maken.

Lees meer

Taalcursussen voor de Logistieke Sector

De Nederlandse logistieke sector heeft een belangrijke positie verworven in Europa. Om onderscheidend te blijven, is het noodzakelijk dat medewerkers in deze sector optimaal zaken kunnen doen met internationale handelspartners.

Lees meer

Succes | taaltrainingen Schriftelijke Communicatie

Business consultant Eva volgt een training Schriftelijke Communicatie. Ze wil helder, bondig en correct zijn in haar rapportages naar klanten en partners van het softwarebedrijf waar ze werkt. Tijdens een trainingssessie vertelt zij over haar presentatie van afgelopen week, waarin Customer Success een belangrijke rol speelde. Klantsucces dus, maar wat houdt deze term eigenlijk in binnen haar werkveld?

Lees meer

Nederlands voor de gezondheidszorg

Door krapte op de arbeidsmarkt binnen de Nederlandse gezondheidszorg krijgt u bij de werving en selectie van gekwalificeerd personeel steeds vaker te maken met anderstalige kandidaten. Wellicht bent u zelf als anderstalige werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg? Een taalbarrière kan het succesvol functioneren en integreren in een nieuwe werkomgeving in de weg staan.

Lees meer