Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

Business English: It’s In The Small Things.

English: Technically, its not such a complicated language, when compared to Russian, Chinese or even German. In fact, it is so flexible that, even if you can barely string correct sentences together, you can still make yourself understood. Why is it then that so many people seem to struggle?

Lees meer

LENTE – met de seizoenen je tekst door

Een tekst zó schrijven, zodat de lezer ‘m snel leest? Een prettig geschreven tekst trekt de aandacht en de lezer heeft ook nog eens meer zin om deze te lezen. Maar hoe maak je jouw tekst nu wat leesbaarder? Het komende jaar krijg je elk seizoen een aantal tips om je tekst eenvoudig wat beter, aangenamer en pakkender te formuleren. Vandaag de lentetips …

Lees meer

Piramidaal?!

Het overkomt me vaker: ik ga op vakantie met een camper en ik zie opeens overal campers. Ik koop een rode jas en wat zie ik? Het wemelt van de rode jassen. Een vriendin vertelt me dat ze zwanger is en prompt zie ik overal zwangeren. Het fenomeen heeft volgens mij zelfs een naam in de psychologie.

Lees meer

Engels voor Managers

U beheerst de Engelse taal al redelijk goed maar u wilt uw presentatie op de buitenlandse markt verbeteren of u wilt uw kennis van het zakelijk Engels opfrissen en toespitsen op uw vakgebied. Speciaal voor u hebben we de compacte training “Engels voor Managers” ontwikkeld.

Lees meer

Training Schriftelijke Communicatie

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Lees meer

Taalvoutjes

We maken allemaal taalfoutjes, al is het maar door het hoge spreektempo of door ingesleten gewoontes die we van elkaar hebben overgenomen. Denk maar eens aan het veelgebruikte “Ten alle tijden”(1); een veel gebruikt en gekopieerd cliché, maar helaas incorrect.

Lees meer

Vertaalblunders

Gelukkig zijn niet alle vertaalblunders zijn zo overduidelijk als hierboven. Vorige week ontving ik namelijk een bericht in het Nederlands waarvan ik ieder woord begreep, maar wat toch on-Nederlands was. Het taalgebruik leek meer op een Franse manier van schrijven …

Lees meer

Effectieve internationale communicatie

We communiceren elke dag wat af met zijn allen. Een gesprek tijdens het eten, een mail aan een collega, het bekende vakantieplannenpraatje in de kappersstoel en ga zo maar door. Klinkt eenvoudig, maar goed communiceren is zo makkelijk nog niet. Zeker niet als je gesprekspartner iemand uit een ander land – of zelfs een andere cultuur – is. In dit blog gaan we dieper in op de grootste uitdagingen om effectieve communicatie makkelijker te maken.

Lees meer