Training (Zakelijk) Nederlands

De laatste jaren komen veel anderstaligen naar Nederland dankzij de internationalisering. Zij komen voor een bepaalde of onbepaalde tijd hier wonen en werken. Met Engels kun je binnen de grote steden goed uit de voeten en lijkt de noodzaak om Nederlands te leren minder van belang. Echter, een goede beheersing van de Nederlandse taal is het toegangskaartje om zich hier thuis te voelen; niet alleen binnen het werk maar ook in de privésfeer.

Onze training Nederlands heeft als doel de cursisten het (zakelijke) taalgebruik bij te brengen of de huidige kennis uit te breiden en te verdiepen. We werken heel gericht aan bijvoorbeeld telefoongesprekken, onderhandelingen, vergaderen of het opstellen van e-mails en rapporten. De trainingen stemmen we af op uw bedrijf en branche, het werk en persoonlijke leerwensen van onze deelnemers.

Naast een goede beheersing van het Nederlands, speelt kennis van de Nederlanders en hun manier zakendoen een grote rol voor een goede omgang op de werkvloer. Wij helpen de cursisten bij hun communicatie met Nederlandstalige medewerkers en klanten. Hierbij focussen we op verschillen in cultuur, omgangsvormen en ook communicatiestijlen.

Wij bieden ook specialistische trainingen Nederlands aan buiten onze taaltrainingen:

  • Effectief communiceren in het Nederlands; voor iedereen die zijn of haar mondelinge communicatie wil perfectioneren zoals tijdens vergaderingen, presentaties of gesprekken met klanten.
  • Schriftelijke Communicatie; voor een doelgerichte en effectieve schriftelijke communicatie met collega’s, klanten of zakenrelaties. Hierbij worden bijvoorbeeld de grammatica en spelling opgefrist, leert u kort en bondig schrijven en bekijken we uw knelpunten bij het schrijfproces. Deze training is zowel voor Nederlandstaligen als vergevorderde anderstaligen.

Taleninstituut Nederland verzorgt de taaltrainingen bij uw bedrijfslocatie, bij onze trainingsruimtes of live online. Wij geven de trainingen overdag tijdens kantoortijden, ook eventueel in de avonduren of zelfs in het weekend. Wij bieden individuele, duo en groepstrainingen aan.

Flexibele training Nederlands

Deze flexibele training is met name passend voor cursisten die weinig tijd over hebben in de agenda. In overleg spreken we lestijden af voor sessies van twee à drie uur.
Meer informatie

Semi-intensieve training Nederlands

Een semi-intensieve training omvat sessies van een aantal hele dagen die verspreid worden over een aantal weken. Deze vorm is heel geschikt voor cursisten die in een korte tijd hun taal willen verbeteren.
Meer informatie

Intensieve training Nederlands

Een intensieve training houdt in dat de cursist één of enkele weken hele dagen les krijgt. Deze manier past goed bij cursisten die snel op een hoger niveau willen komen en die gedreven zijn om (bijna) fulltime met de taal aan de slag te gaan.
Meer informatie

Taaltrainingen op afstand

Taaltrainingen op afstand zijn geschikt voor individuele cursisten of groepjes, die een training vanuit huis willen volgen, op verschillende locaties werken of regelmatig op zakenreis zijn.
Meer informatie

E-learning systeem

Behalve dat wij zakelijke taaltrainingen aanbieden, kunt u ook verder leren met onze E-learning module. In dit programma komen alle aspecten aan bod voor lezen, luisteren, spreken en schrijven. Waar u ook bent, op uw eigen moment en op uw tempo kunt u uw (zakelijke) taalniveau verbeteren voor de aspecten die u belangrijk vindt.
Meer informatie