Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

Het volgen van een taaltraining – tweerichtingsverkeer of niet?

Een paar weken geleden vroeg een collega trainer of ik een stukje voor de blog van Taleninstituut Nederland wilde schrijven. Leuk! Maar wat is een passend onderwerp om over te schrijven? Dit zette mij aan het denken…. Trainers helpen cursisten om een taal te leren, maar wat leren trainers eigenlijk van de cursisten?

Lees meer

Wonen en werken in een nieuw land, hoe wordt dit een succes?

Cursisten hebben vaak een goede reden om een taaltraining te volgen. Soms zijn het Nederlanders die op het punt staan om voor hun baan naar het buitenland te vertrekken. Soms zijn het expats die voor hun werk naar Nederland zijn gekomen en de taal willen leren.

Lees meer

Nederlands voor de gezondheidszorg

Door krapte op de arbeidsmarkt binnen de Nederlandse gezondheidszorg krijgt u bij de werving en selectie van gekwalificeerd personeel steeds vaker te maken met anderstalige kandidaten. Wellicht bent u zelf als anderstalige werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg? Een taalbarrière kan het succesvol functioneren en integreren in een nieuwe werkomgeving in de weg staan.

Lees meer

Taaltrainingen voor Salesmanagers

U bent als accountmanager of salesmanager verantwoordelijk voor de verkoop van uw producten of diensten in het buitenland. U beheerst de onderhandelingstaal al redelijk goed en weet wat u wilt aanbieden en verkopen.

Lees meer

Begin At The Beginning

All too often, when we write, we start where WE are in a process, and not where our reader or audience might be. This is what happens when you phone the IT help desk. They know so much about computing that they always leave out the really simple, easy instructions that they take for granted and you don’t.

Lees meer

Zeg eens Aaa: taal in een medische context

Voor patiënten is het belangrijk, dat zij tijdens een consult hun medische klachten, vragen of zorgen ‘gewoon’ kunnen uiten in het Nederlands. Voordat buitenlandse zorgprofessionals dan ook binnen een Nederlands ziekenhuis of tandheelkundige praktijk mogen werken, moeten zij het Nederlands zelfstandig kunnen gebruiken.

Lees meer

Schriftelijke Communicatie Nederlands

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Lees meer

Engels voor Managers

U beheerst de Engelse taal al redelijk goed maar u wilt uw presentatie op de buitenlandse markt verbeteren of u wilt uw kennis van het zakelijk Engels opfrissen en toespitsen op uw vakgebied. Speciaal voor u hebben we de compacte training “Engels voor Managers” ontwikkeld.

Lees meer

Setting Yourself Up To Succeed with Language

Modern training places a lot of emphasis on what is known as the ‘set-up’ before training. This is for good reason. The attitude, motivation and determination that we as adult learners take with us into the learning environment are crucial factors in how successful we are.

Lees meer