Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

Ondertitels onder de loep

Nederlanders horen veel Engels. Niet op straat, maar op televisie. Dat komt door ondertiteling. Duitsers of Spanjaarden hebben geen ondertiteling en horen vooral hun eigen taal. Luisteren Nederlanders wel naar al dat Engels? Of lezen ze alleen de ondertitels?

Lees meer

Met de seizoenen je tekst door

Een tekst zó schrijven, zodat de lezer ‘m snel leest? Een prettig geschreven tekst trekt de aandacht en de lezer heeft ook nog eens meer zin om deze te lezen. Maar hoe maak je jouw tekst nu wat leesbaarder? Het komende jaar krijg je elk seizoen een aantal tips om je tekst eenvoudig wat beter, aangenamer en pakkender te formuleren.

Lees meer

Training Schriftelijke Communicatie

Voor moedertaalsprekers of anderstaligen die de Nederlandse taal al goed beheersen organiseren wij trainingen “Schriftelijke Communicatie Nederlands”. Deze trainingen en workshops zijn gericht op de specifieke leerwensen van de cursist(en) die besproken worden in een intakegesprek.

Lees meer

Boost your career in the Netherlands: why learning Dutch is key

Moving to the Netherlands? Super exciting! But beyond exploring bike lanes, tulips, and stroopwafels, there’s one thing that can really make a difference in your career here: learning Dutch. Here’s why mastering the local language not only helps you settle in faster but also greatly enhances your career opportunities.

Lees meer

Taaltrainingen houden de logistieke sector in beweging

Als er één sector is die internationaal georiënteerd is, is het de logistieke sector wel. Goederen reizen in vaak complexe goederenstromen van A naar B en die A’s of B’s zijn lang niet altijd in Nederland. Om te zorgen dat behalve de zendingen ook de boodschappen goed aankomen bij de ontvanger, zijn goed ontwikkelde communicatievaardigheden van groot belang.

Lees meer

Tien tips om succesvol een nieuwe taal te leren

Tijdens taaltrainingen zien we veel verschillen hoe cursisten hun nieuwe taal oppakken, verwerken en gebruiken. Sommigen beginnen plompverloren en maken weinig aantekeningen en anderen gaan minutieus te werk en spitten de hele grammatica grondig door. Maar wat zijn nu algemene succesfactoren die voor iedereen werken? Hierbij tien tips voor buiten het leslokaal.

Lees meer

Engels voor Managers

U beheerst de Engelse taal al redelijk goed maar u wilt uw presentatie op de buitenlandse markt verbeteren of u wilt uw kennis van het zakelijk Engels opfrissen en toespitsen op uw vakgebied. Speciaal voor u hebben we de compacte training “Engels voor Managers” ontwikkeld.

Lees meer

Succesvol zakendoen met Duitsers?

Nederlanders staat erom bekend zich aardig te kunnen redden in een vreemde taal. Een pint bestellen in een Ierse pub gaat ons meestal prima af. Een baguette bestellen op een camping in Nord-Pas-de-Calais? Pas de problème! Maar om écht succesvol te kunnen zijn over onze oostgrens, is het begrijpen van de Duitse zakelijke cultuur een must.

Lees meer