Blog

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het internationale zakendoen en onze zakelijke taaltrainingen? Wij publiceren elke maand artikelen over actuele onderwerpen. Als u ons volgt op Linkedin of Facebook dan wordt u automatisch geïnformeerd over nieuwe bijdragen.

Engels voor Managers

U beheerst de Engelse taal al redelijk goed maar u wilt uw presentatie op de buitenlandse markt verbeteren of u wilt uw kennis van het zakelijk Engels opfrissen en toespitsen op uw vakgebied. Speciaal voor u hebben we de compacte training “Engels voor Managers” ontwikkeld.

Lees meer

Succesvol zakendoen met Duitsers?

Nederlanders staat erom bekend zich aardig te kunnen redden in een vreemde taal. Een pint bestellen in een Ierse pub gaat ons meestal prima af. Een baguette bestellen op een camping in Nord-Pas-de-Calais? Pas de problème! Maar om écht succesvol te kunnen zijn over onze oostgrens, is het begrijpen van de Duitse zakelijke cultuur een must.

Lees meer

Met de seizoenen je tekst door

Een tekst zó schrijven, zodat de lezer ‘m snel leest? Een prettig geschreven tekst trekt de aandacht en de lezer heeft ook nog eens meer zin om deze te lezen.

Lees meer

Nederlands voor de gezondheidszorg

Door krapte op de arbeidsmarkt binnen de Nederlandse gezondheidszorg krijgt u bij de werving en selectie van gekwalificeerd personeel steeds vaker te maken met anderstalige kandidaten. Wellicht bent u zelf als anderstalige werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg? Een taalbarrière kan het succesvol functioneren en integreren in een nieuwe werkomgeving in de weg staan.

Lees meer

Hoe je voor spelfouten zorgt

Jaren geleden had ik rijles. Met zinnen als ‘koppeling klaar, schakel maar’ en ‘bij een x, mag je niks’ probeerde de instructeur mij te behoeden voor steeds terugkerende vergissingen. Deze credo’s bleven goed hangen. Immers, jaren later lepel ik ze nog zo op.

Lees meer

Taaltrainingen voor Salesmanagers

U bent als accountmanager of salesmanager verantwoordelijk voor de verkoop van uw producten of diensten in het buitenland. U beheerst de onderhandelingstaal al redelijk goed en weet wat u wilt aanbieden en verkopen.

Lees meer

Business English: It’s In The Small Things.

English: Technically, its not such a complicated language, when compared to Russian, Chinese or even German. In fact, it is so flexible that, even if you can barely string correct sentences together, you can still make yourself understood. Why is it then that so many people seem to struggle?

Lees meer