Het verhaal van Leonel uit Ecuador

Samenwerking met Plan International

Taleninstituut Nederland is een trotse supporter van Plan International, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen met een speciale focus op gelijkheid voor meisjes en jonge vrouwen.

Dit is het verhaal van Leonel. Hij groeide op in Manabí, aan de kust van Ecuador en staat bij zijn familie bekend als Leo. Zijn zus Beatriz, de tweede van drie kinderen, maakte deel uit van het sponsorprogramma van Plan International, waardoor hij in contact kwam met de organisatie.

Nu zet Leonel zich in voor de meisjesbeweging van Plan International die gemeenschapsprojecten uitvoert om de sociale normen aan te pakken die leiden tot ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. “Ik creëer projecten en ruimtes met een genderfocus. We helpen jongeren hu kennis en gevoel van eigenwaarde te versterken,” zegt hij.

Als vertegenwoordiger van de meisjesbeweging maakt Leonel deel uit van de Consultatieve Raad voor Kinderen en Jongeren, waar hij zijn ervaring en de behoeften van jongeren vanuit zijn community deelt.  Hiermee hoopt hij de overheid te beïnvloeden om beleid te ontwikkelen dat gericht is op gendergelijkheid en het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Leonel heeft ook een mediatraining gevolgd om verslaggever te worden. Momenteel is hij presentator bij het online radiostation ‘GAD Riochico’ waar hij spreekt over genderkwesties, eigenwaarde, mensenrechten en nieuwe mannelijkheid.

Door zijn ervaringen en verlangen om bij te dragen aan een betere samenleving heeft hij gekozen voor een carrière als sociaal communicator. Met vastberadenheid en een positieve instelling heeft hij alle kansen die op zijn pad kwamen gegrepen en spaart hij nu om naar de universiteit te gaan om communicatievaardigheden te leren.

Leonel vindt dat alle jongeren betrokken moeten raken bij onderwijs en leiderschap, dat onderwijs macht is en kennis een belangrijk instrument vormt in de strijd voor de rechten van meisjes en jongeren.

“Laten we niet vergeten dat we allemaal gelijk zijn voor de wet. Laten we als jongeren onze krachten bundelen en beperkingen doorbreken, onze kennis en idealen versterken om een eerlijkere wereld te creëren die mensenrechten en gendergelijkheid bevordert.”

Naast het sponsoren van individuele kinderen ondersteunen wij ook projecten op het gebied van gezonde voeding, schoon drinkwater, goede gezondheidszorg, bescherming en goed onderwijs. Wij zullen de komende maanden weer een aantal van deze projecten aan u voorstellen in deze blog.

Meer informatie over de coöperatie met Plan International Nederland kunt u ook vinden in deze folder.

Wilt u ook helpen en in de opleiding en toekomst van een kind investeren? Dan kunt u meer informatie vinden op: www.planinternational.nl.