Wereldmeisjesdag

Het is hoog tijd dat meisjes wereldwijd zich – net als jongens – kunnen ontwikkelen, vrij van geweld en met respect. Dat ze worden gehoord én van zich laten horen. Want échte verandering voor meisjes en jonge vrouwen komt pas als zij net zo gewaardeerd en gerespecteerd worden als jongens en dezelfde kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Als ze zeggenschap krijgen over hun eigen lijf en leven. En kunnen beslissen over hun toekomst en de wereld om hen heen.

Op 11 oktober is het #Wereldmeisjesdag en vragen we samen met onze partner Plan International extra aandacht voor de miljoenen meisjes die wereldwijd worden achtergesteld.

Taleninstituut Nederland is een trotse Girls First Business Supporter van Plan International. Als educatieve organisatie weten wij wat het belang van onderwijs is. Plan International is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen met een speciale focus op gelijkheid voor meisjes en jonge vrouwen. Wij steunen daarom kinderen in Guatemala, Kenia en Tanzania, zodat zij naar school kunnen gaan.

Plan International zorgt niet alleen voor onderwijs voor de kinderen maar ook voor bijvoorbeeld veilig drinkwater en goede gezondheidszorg in hun community’s. Zo zien de kinderen én hun families een mooiere toekomst tegemoet.

Meer informatie over onze coöperatie met Plan International kunt u ook vinden op deze pagina.

Wilt u ook helpen en in de opleiding en toekomst van een kind investeren? Dan kunt u meer informatie vinden op: www.planinternational.nl.