Meisjes kunnen alles bereiken – het verhaal van Lavanya uit Hyderabad

Door een intensieve samenwerking met Plan International sponsort Taleninstituut Nederland een aantal projecten in ontwikkelingslanden. Lees hier het verhaal van de twintigjarige Lavanya uit Hyderabad die deelnam aan het gesponsorde Shaksham project.

De twintigjarige Lavanya uit Hyderabad, India, heeft een missie: zoveel mogelijk meisjes helpen om te studeren en een baan te vinden. Zelf heeft ze haar handelsdiploma gehaald. Op zichzelf al een grote prestatie. Meisjes met dezelfde achtergrond en afkomstig uit dezelfde buurt als zij stoppen vaak na de middelbare school. Dat is vooral vanwege financiële problemen en omdat de ouders prioriteit geven aan een huwelijk in plaats van hoger onderwijs.

Hoewel Lavanya haar diploma had gehaald, wist ze niet hoe ze verder moest vanwege haar gebrek aan vertrouwen. Op dat moment kwam het Saksham project van Plan International op haar pad. Dit programma voorziet in gratis beroepsopleidingen en life skills voor jongeren en met name voor meisjes. Door hieraan deel te nemen veranderde het leven van Lavanya volledig. Naast een opleiding in technische vaardigheden, waarmee ze terechtkon in de IT-sector, kreeg Lavanya training in communicatie, het voeren van sollicitatiegesprekken en spreken in het openbaar. Ook deed ze vaardigheden op in de omgang met mannen en kreeg ze tips om zich staande te houden in een werkomgeving. Dit heeft Lavanya veranderd in een zelfverzekerde vrouw, die niet alleen vol zelfvertrouwen kan praten, maar ook anderen weet te overtuigen.

Inmiddels heeft ze een baan gevonden in de IT en kreeg ze toestemming van haar ouders om te werken. Daar is ze heel erg blij mee. “Ik werk voor mijn financiële onafhankelijkheid en mijn toekomst. Uiteindelijk wil ik mijn eigen bedrijf opzetten”.

Lavanya helpt nu ook andere meisjes uit kansarme milieus in haar omgeving en motiveert hen om hun opleiding voort te zetten. “Ik geloof dat als meisjes dezelfde kansen krijgen, ze alles in het leven kunnen bereiken.”

Meer informatie over de coöperatie met Plan International Nederland kunt u ook vinden in deze folder.

Wilt u ook helpen en in de opleiding en toekomst van een kind investeren? Dan kunt u meer informatie vinden op: www.planinternational.nl.