Zonder internettoegang is de radio het beste!

Zonder internettoegang is de radio het beste!

Door een intensieve samenwerking met Plan International sponsort Taleninstituut Nederland een aantal projecten in ontwikkelingslanden. Lees hier het verhaal van Sari uit Indonesië.

Tijdens de COVID-19 pandemie zijn alle scholen in Indonesië gesloten en hebben de kinderen de afgelopen acht maanden thuis gestudeerd. Voor studenten zonder toegang tot het internet zijn de uitdagingen enorm, omdat al het lesmateriaal op afstand wordt aangeboden via digitale platforms of via videogesprekken. Dit betekent dat kinderen zonder computer of mobiele telefoon achterop raken.

Hoewel de 12-jarige Sari toegang heeft tot een mobiele telefoon, is deze van haar vader en wordt hij ook door haar zus gebruikt voor haar studie. Om meisjes zoals Sari, die beperkte toegang hebben tot digitale apparaten en het internet, te helpen heeft Plan International meer dan 1.000 radio’s op zonne-energie gedistribueerd naar kinderen in Oost Nusa Tenggara, waar slechts 1 op de 5 kinderen een eigen radio heeft.

“Ik ben erg blij dat ik via de radio kan studeren. De radio maakt het leren gemakkelijker, vooral voor moeilijke onderwerpen zoals Engels. Via de radio kan ik vakken als wiskunde en Engels leren. Mijn zus heeft ook een radio gekregen”, zegt Sari.

Het radio-onderwijs is opnieuw belangrijk geworden als een effectief, betrouwbaar en persoonlijk medium voor onderwijs – en bereikt momenteel duizenden studenten in het hele land. Staatsradio-uitzendingen van RRI (het openbare radionetwerk van Indonesië) geven gemeenschapsradiolessen aan kinderen die in afgelegen gebieden wonen, waar de internetverbinding slecht is.

Naast de radio kreeg Sari ook een schooltas, briefpapier, zeep, tandenborstels en verschillende schoolboeken. “Ik was verheugd om de boeken te ontvangen die ik kan gebruiken voor mijn studie.”

Meer informatie over de coöperatie met Plan International Nederland kunt u ook vinden in deze folder. Wilt u ook helpen en in de opleiding en toekomst van een kind investeren? Dan kunt u meer informatie vinden op: www.planinternational.nl.