Het verhaal van Thoko | samenwerking met Plan International

Taleninstituut Nederland is een trotse supporter van Plan International, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen met een speciale focus op gelijkheid voor meisjes en jonge vrouwen.

De 21-jarige Thoko nam als kind deel aan een sponsorprogramma van Plan International en werkt nu voor het Ministerie van Volksgezondheid als assistent gezondheidstoezicht. Ze is in haar gemeenschap een bekend pleitbezorger voor kinderrechten en reproductieve gezondheidsrechten voor jongeren.

Dankzij het inkomen uit haar baan kan Thoko zichzelf, haar broers en zussen en bredere familie onderhouden. “Ik ben een rolmodel voor meisjes in mijn gemeenschap en laat hen zien dat zij het ook kunnen maken. Als een mondige vrouw kan ik andere vrouwen mondiger maken door mijn werk als gezondheidswerker.”

Thoko heeft alle kansen gegrepen. “Ik vind het geweldig dat Plan International me niet alleen als kind heeft geholpen, maar me heeft gevolgd tot ik als volwassene financieel onafhankelijk was. Het heeft mij echt geholpen en nu help ik ook anderen in mijn gemeenschap.”

Door een intensieve samenwerking met Plan International sponsort Taleninstituut Nederland de schoolopleiding van een aantal kinderen in ontwikkelingslanden. Onze kinderen leven in Guatemala, Kenia en Tanzania.

Naast het sponsoren van individuele kinderen ondersteunen wij ook projecten op het gebied van gezonde voeding, schoon drinkwater, goede gezondheidszorg, bescherming en goed onderwijs. Wij zullen de komende maanden een aantal van deze projecten aan u voorstellen in deze blog.

Meer informatie over de coöperatie met Plan International Nederland kunt u ook vinden in deze folder.

Wilt u ook helpen en in de opleiding en toekomst van een kind investeren? Dan kunt u meer informatie vinden op: www.planinternational.nl.