Het verhaal van Sari (12) uit Indonesië

Taleninstituut Nederland is een trotse supporter van Plan International, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van jongeren met een speciale focus op gelijkheid voor meisjes. Dit is het verhaal van Sari (12) uit Indonesië.

Tijdens de coronapandemie zijn bijna alle scholen in Indonesië gesloten. Vooral kinderen zonder toegang tot computer of mobiele telefoon dreigen hierdoor een achterstand op te lopen. Lesmateriaal wordt vooral online via digitale platforms of videogesprekken aangeboden.

Sari’s vader heeft een mobiele telefoon, maar die heeft haar zus ook nodig voor haar studie. Om meisjes zoals Sari met beperkte toegang tot digitale apparaten en het internet te ondersteunen, heeft Plan International meer dan duizend radio’s op zonne-energie gedoneerd aan kinderen in Oost-Nusa Tenggara. Daar heeft slechts 1 op de 5 kinderen een eigen radio.

“Ik ben erg blij dat ik nu toch kan studeren. De radio maakt het leren gemakkelijker, vooral voor moeilijke vakken zoals Engels. Op deze manier kan ik dit soort vakken toch leren. Mijn zus heeft ook een radio gekregen”, zegt Sari. Het radio-onderwijs blijkt een effectief, betrouwbaar en redelijk persoonlijk middel om duizenden studenten in het hele land toch onderwijs te bieden.

Behalve de radio ontving Sari ook een schooltas, briefpapier, zeep, tandenborstels en verschillende leerboeken. “Ik ben heel blij met de boeken die ik voor mijn studie kan gebruiken.” Op staatsradio-uitzendingen van RRI (het openbare radionetwerk van Indonesië) worden bovendien radiolessen gegeven aan kinderen die in afgelegen gebieden wonen, waar de internetverbinding slecht is. Ook zij kunnen dus nog steeds onderwijs volgen.

Samenwerking met Plan International

Door een intensieve samenwerking met Plan International sponsort Taleninstituut Nederland de schoolopleiding van een aantal kinderen in ontwikkelingslanden. Onze kinderen leven in Guatemala, Kenia en Tanzania.

Naast het sponsoren van individuele kinderen ondersteunen wij ook projecten op het gebied van gezonde voeding, schoon drinkwater, goede gezondheidszorg, bescherming en goed onderwijs. Wij zullen de komende maanden een aantal van deze projecten aan u voorstellen in deze blog.

Meer informatie over de coöperatie met Plan International Nederland kunt u ook vinden in deze folder.

Wilt u Cook helpen en in de opleiding en toekomst van een kind investeren? Dan kunt u meer informatie vinden op: www.planinternational.nl.