Samenwerking met Plan International / Charlotte uit Ghana

Taleninstituut Nederland is een trotse supporter van Plan International, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen met een speciale focus op gelijkheid voor meisjes en jonge vrouwen.

Om jongeren in West- en Centraal-Afrika aan te moedigen een beslissende rol te spelen in de strijd voor gendergelijkheid, heeft Plan International een nieuwe door jongeren geleid initiatief gelanceerd. Dit initiatief was ter gelegenheid van de 16-days of Activism-campagne, een jaarlijkse internationale campagne die oproept tot de preventie en uitbanning van geweld tegen vrouwen en meisjes.

De 23-jarige Charlotte uit Ghana was een van degenen die werden geselecteerd om de campagne te leiden. “Deelnemen aan de 16 Days Task Force was voor mij een nieuwe kans om bij te dragen aan verandering, in contact te komen met andere jongeren en meer ervaring op te doen om vrouwen in mijn gemeenschap te helpen die te lijden hebben onder misbruik”, legt ze uit.

Charlotte zegt dat ze veel heeft geleerd door dit initiatief. “Ik vond het geweldig hoe Plan International gepassioneerd was over het project, ons altijd betrok en ons gelijk behandelde, onze gedachten en beslissingen wilde weten.”

Naast het sponsoren van individuele kinderen ondersteunen wij ook projecten op het gebied van gezonde voeding, schoon drinkwater, goede gezondheidszorg, bescherming en goed onderwijs. Meer informatie over de coöperatie met Plan International Nederland kunt u ook vinden op deze site.

Wilt u ook helpen en in de opleiding en toekomst van een kind investeren? Dan kunt u meer informatie vinden op: www.planinternational.nl.