Ons leven is compleet veranderd …

Ons leven is compleet veranderd. Kinderen gaan niet naar school, we doen aan sociale onthouding en we werken thuis. Wat betekent dat voor onze trainingen?

Online trainingen

De individuele trainingen maar ook de groepstrainingen zijn nu ook voor een groot deel online en inmiddels zit de derde week erop. Tijd voor een evaluatie.

Voordelen

Natuurlijk missen we het ‘echte’ contact. Onze intensieve dagtrainingen vinden namelijk normaal gesproken plaats op een unieke locatie in de negen straatjes van Amsterdam en zijn inclusief lunch. De plek en het informele aspect van het samen eten zijn onvervangbaar. Maar inmiddels zien we ook heel wat voordelen. Naast de grappige bijkomstigheden zoals een hond of een kat die even ter kennismaking voor de camera wordt getoond, zijn er ook op het educatieve vlak pluspunten.

Ziek

Mensen die noodgedwongen binnen moeten blijven omdat ze verkouden zijn, kunnen hun training gewoon voortzetten of zelfs een extra boost geven. Ook zijn de mogelijkheden via Zoom of Teams behoorlijk verrassend. Zij bieden goed inzetbare tools.

Online Tools

De chatfunctie is daarvan een mooi voorbeeld. Hierdoor heb je een veel directere feedback op de schriftelijke vaardigheden van de deelnemers en kun je ze effectiever corrigeren. Maar ook de mogelijkheid om je scherm te delen en zo documenten en digitale lesmethodes te uploaden, werkt erg goed. Cursisten laten ook weten dat hun concentratievermogen beter is op deze manier. Ze worden bijvoorbeeld niet afgeleid door de omgeving.

Competitief

En er zijn nog meer plussen. Partners die eveneens noodgedwongen thuiszitten en op de achtergrond hun steentje bijdragen door een competitief element toe te voegen. Dan hoor je een partner net iets te hard fluisteren: ‘nee dat schrijf je met een T, gevolgd door een high five als dat ook zo blijkt te zijn!

Last but not least: meer tijd

We hoeven niet meer te reizen naar ons werk en dat maakt dat we meer tijd hebben. Voor de cursist betekent dat meer tijd om opdrachten thuis te maken en voor de docent, meer tijd voor correcties en feedback. Een win win situatie!

Ondanks deze voordelen hopen we snel weer face to face te kunnen functioneren.

Muriel Schuermans en Fabienne van Dillen
Senior trainers Frans en Nederlands

Werkt u momenteel thuis?

Volg dan een taaltraining op afstand. De trainingssessies worden hierbij live verzorgd door uw taaltrainer via een interactieve online leeromgeving. Meer informatie.