Netflixen of een taal fixen? Online live taaltrainingen.

We zitten nog in de wintermaanden met lange donkere avonden waarop we minder buiten zijn. Wat doe je op deze avonden? Ga je vooral veel Netflixen of is dit het ideale moment om een online taaltraining te volgen?

Online trainingen bieden veel voordelen zoals flexibiliteit en toch directe interactie met jouw trainer. Je kunt de lessen volgen waar en wanneer je wilt. Of je nu een ochtendmens bent en nog in de keuken zit of juist aansluitend na je werkdag, de keuze is aan jou. Daarnaast is het natuurlijk tijdbesparend, want de reistijd naar een leslocatie is er niet. Zo kun je na een sessie gewoon direct verder met jouw andere activiteiten.

Hoe ziet zo’n online lesomgeving er dan uit? Via een live video verbinding op je smartphone, tablet of laptop, spreek je met de trainer. De verbindingen zijn tegenwoordig zo goed, dat het vrijwel lijkt alsof je echt tegenover elkaar zit. Verder zijn er extra opties zoals een schoolbord waarmee de schrijfvaardigheid direct wordt geoefend. Gecombineerd met andere interactieve opdrachten is iedere training afwisselend  en inspirerend. Deze dynamische les vorm werkt goed zowel voor individuele trainingen, als ook voor groepslessen.

Hoe bereid je je voor op een online training? Controleer vooraf of je video en audio instellingen goed functioneren om probleemloos te kunnen beginnen. Kijk vervolgens of je een rustige plek hebt waar je ongestoord kunt zitten zonder spelende kinderen of een blaffende hond. En tot slot zo’n tien minuten voor de les installeer je je comfortabel met het lesmateriaal aan boeken, pen en papier, eventueel een koptelefoon en vergeet een drankje niet. Dan ben je klaar voor een vliegende virtuele start!

Meer weten over online taaltrainingen? Kijk op deze link voor de mogelijkheden https://taleninstituut.nl/taaltrainingen-op-afstand/

Tip: combineer het nuttige met het aangename! Verbeter je vreemde talen met films en series op https://www.netflix.com/nl/

Jenny van den Heuvel
Regiomanager Rotterdam en Den Haag